top of page
Wim Vandoorne.jpg

 

Christophe Dupont

Geboren op 6 september 1968 te  Wevelgem

Geboren op 6 september 1968 te Wevelgem… (één van de laatste, toen besloten ze pas ermee op te houden)

Na de studies ging het vooral de technisch-mechanische toer op. Dit werd vervolgd door de technisch-commerciële weg in te slaan.

Momenteel is hij actief bij IMS Belgium, een groothandel in staal/alu/inox. Hun breed gamma biedt hen ook de mogelijkheid een heel divers klantenbestand te genereren. Christophe spitst zich het liefst toe op een value added services. Oplossingsgericht meedenken met de klant,  zonder daarom in zijn stoel te gaan zitten.

Sportief doorliep hij vooral zwemmen & voetbal. Op latere leeftijd vond ie het plezier en ontspanning in duursporten zoals lopen van marathons & triatlons.

Zijn laatste volledige Ironman werkte hij af in 2015 in het Duitse Frankfurt. Hij liep er de wedstrijd uit met twee gebroken tenen.  De verplichte rust die hij voorgeschreven kreeg van zijn huisarts, is helaas nog steeds aan de gang…

Volgen doet ie wel nog daar zijn vriendin Jella heel actief bezig is in de sport, en zich momenteel aan het voorbereiden is voor haar eerste Ironman in Vittoria-Gasteiz (Bilbao Spanje).

De dochter Marie-Lou zet momenteel ook haar eerste pasjes in de sport, en met enige bescheidenheid mag ik haar zeker een prachtige zwemster noemen. Een ongelooflijk mooie stijl, maar de vitesse moet er nog in komen.

Ook kan Christophe terugkijken op een rijk DJ verleden, daterende nog van de vinyl periode, maar hij kan ook met de moderne technologie ook nog aardig zijn mannetje staan.

Praten door een micro was eigenlijk niet zozeer aan hem besteed. Niettegenstaande  hij in de omgang nogal een vlotte prater is, vond hij dat niet zo leuk… (toen ie vroeger tijdens een draaiavond een nummerplaat moest afroepen dan sloegen zijn knieën aan een ongezien snel tempo tegen mekaar). De leeftijd en zeker bepaalde omstandigheden brachten daar enorm verandering in. Zijn eerste ervaring was als Secretaris van Running Team Lauwe de taak van speaker op zich te nemen van hun Leie-Corrida. Dit werd verdergezet in enkele Alpro-Leiemarathons en Bruggenlopen (Kortrijk), waar het zijn doel is vooral “iedereen” een fijne finish te kunnen geven.

In 2021 in bar Lionel staken ze nog een tandje bij, door toedoen van Wim van mocht hij functioneren als moderator tijdens de wedstrijden van ons nationaal elftal. Een organisatie die heel aardig meeviel en werd verdergezet met het WK 2022 te Qatar. Het was werkelijk een mooie ervaring voor Christophe om met gasten als Yves Vanderhaegen, Stefaan Tanghe, Piet Timmerman, Eddy Verbeeck, Claude Verspaille,….. rond de tafel kunnen zitten om een voorbeschouwing en analyse van de eerste helft te kunnen doen. Dank aan Wim en Kurt hiervoor. 

Samen met Wim en Youri deed Christophe in november 2022 ook nog de eerste editie Flandriens in ’t dorp, een wielercafé die doorging te Moorsele. We ontvingen mensen uit de wielersport in vier categorieën, zijnde de Moorseelse jeugd, Moorseelse anciens, Dames-en Heren profs. Dit was een hele unieke ervaring die het vertrouwen een enorme boost gaf om hier verder op in te zetten. Meer dan 2 uur wisten we een ruim opgekomen publiek te animeren en boeien met diverse mooie verhalen. Voor herhaling vatbaar.

 

Christophe: Youri kwam dan op de proppen met het “inskumenzwjèt” project, en Wim en mezelf hebben geen seconde getwijfeld om hierin mee te gaan. Ik kan mezelf als een heel sociaal iemand omschrijven. Soms kom ik zelfs zo laat thuis dat ik misschien wel over-sociaal ga lijken. Me aanpassen aan gelijk welke conversatie of dialoog dan ook, daar kan ik heel makkelijk mee op, maar uiteraard ook met mijn eigen mening…. Soms kom ik zowat nonchalant en flamboyant over, maar als het moet dan weet ik heel goed waar mijn focus moet aanwezig zijn.

 

Kortom geen 9-2-5’er…. Ik ben ervan overtuigd dat we hier alvast met een mooi verhaal komen, en wie wat er voor de toekomst nog in de pijplijn zit…z o laat thuis dat ik misschien wel over-sociaal ga lijken. Me aanpassen en gelijk welke conversatie of dialoog dan ook, daar kan ik heel makkelijk mee om, maar uiteraard ook met mijn eigen mening… Soms kom ik zowat nonchalant en flamboyant over, maar als het moet dan weet ik heel goed waar mijn focus moet aanwezig zijn…

Kortom geen 9-2-5’er… Ik ben ervan overtuigd dat we hier alvast met een mooi verhaal komen, en wie wat er voor de toekomst nog in pijplijn zit…

Christophe dupont2.jpg

 

Wim Vandoorne

Geboren op 29 juli 1969 te Kortrijk

Studies: Accountancy

 

Wim begon op 1/8/1990 als assistent-boekhouder bij SUPRA BAZAR. 

Ondertussen ben is hij gegroeid binnen deze mooie familiezaak en nu officieel tewerkgesteld als financieel verantwoordelijke bij GERISART NV uit dezelfde groep.

 

Wim is sociaal en een echte levensgenieter, daarnaast is hij een gedreven persoon die in diverse verenigingen of organisaties de revue passeerde of er nog actief is.

Vanaf zijn jeugd was Wim al een geboren organisator, hij engageerde zich vijf jaar als hoofdleider van Chirojongens Moorsele, hij is ook actief in de politiek, sociale economie, …

 

Actieve sport in competitie waren niet echt zijn ding omdat hij niet graag ging trainen onder dwang.   

Hij is iemand die graag iets doet op het moment dat HIJ het graag doet en niet wanneer het moet.

 

In mijn jeugd was hij wel actief in het jeugdvoetbal, veldlopen en minivoetbal.  Ook tafeltennis speelde hij actief en in competitie, doch echter de laatste jaren enkel als recreatief speler en bestuurslid van WEPIPO Wevelgem.  

 

Op 2 maart 2020 (enkele weken voor de eerste Corona lockdown) startte hij in bijberoep een éénmanszaak in Advies en Organisatie onder de naam VWL Consult & Events. Dat betekent dat hij zelfstandigen advies en hulp geeft bij hun (financiële) administratie en ook de organisatie en begeleiding van events voor zijn rekening neemt.   

 

Alle info hieromtrent kan u vinden via www.vwlconsultevents.be

 

Op 5 december 2022 richtte hij samen met Youri & Christophe de vzw WestCast opt en is dus één van de peetvaders van ‘In Skum en Zwjét’.  Wim wil de podcast uitbouwen tot een vaste waarde binnen de West Vlaamse Sport.  

 

Youri Bultynck

Geboren op 20 mei 1972te Kortrijk

Studies: Graficus / Sportmanager

Youri maakte vooral naam na zijn eigen sportieve carièrre in de sport. Hij begon bij de jeugd van KSV Moorsele. Maar schakelde over op het wielrennen en werd renner bij KSV Deerlijk. Na zijn dienstplicht als KROO in de bewogen Joegoslavië periode, hield hij het wielrennen voor bekeken. Hij startte een bedrijfje in bijberoep Bullgraphics. Hij haalde begin de eeuwwisseling driemaal op in vijf jaar de top 10 in de categorie Posterdesign van Designer Spotlight in de USA van telkens meer dan vijftigduizend inzendingen. Waarvan éénmaal een tweede plaats na een gekende frisdrankdrankproducent. Hierdoor mocht hij de grafische nationale campagne doen van een politieke partij. Die partij haade dit jaar zijn grootste succes ooit. Hij bleef wel in de sport en richtte met wijlen Bart Vandoorne een in de streek gekend minivoetbalteam op: De Rangers. 

 

Na enkel jaren werd hij voorzitter van de minivoetbalcompetitie en stuwde deze naar zijn absolute hoogtepunt met twee reeksen. Dit was ook de andere clubs niet ontgaan en wat later werd hij aangeduid als manager van de overkoepelende vzw Arena Sportbar. Na een tijdje herbronnen en trainingcursussen behaalde hij zijn diploma sportmanager. 

 

Hij werd ploegleider bij Wielerteam Ieper, die toen ook eveneens zijn topjaren beleefde onder zijn sportieve vleugels. Beide partijen splitsten toen Youri het iets professioneler zag bij de jeugd. In die periode voerde hij een ware huzarenstukje op door in drie maanden tijd 65 renners te transferen en en in 6 weken tijd het volledige budget bijeen te rapen. Daarnaast werd het splinternieuwe team de satellietploeg van Trek-Segafredo en EFC. Het juniorenteam werd hun vlaggenship. Ook de sportieve successen bleven niet uit. Het was het eerste internationale jeugdteam met een pak buitenlandse namen. Dezer dagen hebben velen van hen de weg naar het continentale circuit en het profpeleton gevonden. Hoewel zijn passage vrij kort was in het jeugdwielrennen (6 jaar) wordt hij gezien als één van de de meest innoverende personen in het Vlaamse jeugdwielrennen ooit. Beknopt door een beperkt budget diende hij zelf renners beter te maken daar er geen budget was om de betere renners binnen te halen. Renners kregen hartslagmeters en werden zo gevolgd via tablet in de ploegwagen of op de piste, renners van buiten België werden aangetrokken om de ploeg naar een hoger niveau te te tillen. Toen ongezien op dit niveau. Het bleek een succesformule te zijn.

 

Maar het verhaal stopte op zijn hoogtepunt. Youri koos ervoor een eigen bedrijf op te richten in de sport: LYNX+ werd distributeur van het Italiaanse sportmerk Errea en sportvoeding BOOOM. Met de corona schakelde hij opnieuw een tandje bij en richtte zijn eigen sportmerk op: BRAVE gespecialiseerd in sublimatie sportkledij en volledig gefabriceerd in Europa. Daarnaast deed hij zijn examen als DCO. Hij is momenteel de enige Belg die wereldwijd actief is op het allerhoogste niveau in bijna alle sporten die  de grenzen van de “dopingvrije” sport verdedigd. 

Hij is het prototype de Westvlaming, noeste werken en alles op zijn tijd.  Van eerst de “stiel” leren aan de basis in eigen gemeente tot vandaag op het allerhoogste internationale niveau meedraaien. De podcast is opnieuw een creatieve ingeving van Youri, die met Christophe en Wim de juiste mensen op de juiste plaats positioneert.

Zijn creatieve en commerciële talent in combinatie met zijn sportkennis zal hij nu en dan als co-host functioneren. Vlijmscherpe en onverbloemde recht voor de raap uitspraken zullen nooit ver weg zijn met de nodige portie humor en zelfrelativering. Hij is vooral het creatieve brein in dit triumviraat

bottom of page